مدیریت تولید
مدیریت تولید
سازماندهی بر مبنای نوع تولید ۲-۳
سازمان بر مبنای منطقه عملیاتی
در این روش، فعالیت‌های سازمان در هر منطقه یا ناحیه، گروه‌بندی شده و تحت نظر یک مدیر قرار می‌گیرد. معمولا در سازمان‌های بزرگ از این نوع سازمان‌دهی استفاده می‌‌شود. ( محمدی دولت آبادی ،۱۳۹۰: ۲)
استفاده از این روش برای سازمان هایی که از نظر مکانی ، در یک جا متمرکز نیستند اهمیت دارد . در این روش ، فعالت های سازمان در هر منطقه یا ناحیه گروه بندی می گردد و تحت نظر یک مدیر قرار می گیرد به شکل مربوط به این روش توجه نمایید . توجه و تاکید بر مسائل و مشکلات محلی ، استفاده از فرصت ها وموقعیت های محلی ، بهبود هماهنگی فعالیت ها در سطح محل و ایجاد شرایط مطلوب برای کار آموزی مدیران کل ، از جمله مزایای این روش می باشند وافزایش تعداد مدیران ، عدم امکان ارائه خدمات متمرکز وبا صرفه ودشواری کنترل به دلیل پراکندگی جغرافیایی ، از جمله معایب این روش می باشند .( احمدی ، ۱۳۸۸ :۱۲۶ )
پایان نامه - مقاله - پروژه
رئیس
معاون امور مالی
معاون خرید
معاون نیروی انسانی
معاون بازاریابی و
فروش
رئیس واحد غرب
رئیس واحد جنوب غرب
رئیس واحد مرکزی
رئیس واحد
جنوب شرق
رئیس واحد شرق
سازماندهی بر مبنای منطقه عملیاتی ۲-۴
سازمان بر مبنای ارباب رجوع یا مشتری [۳۳]
مبنای اصلی دسته‌بندی فعالیت‌ها در این نوع سازمان‌دهی، مشتری است؛ که با توجه به نوع فعالیت‌های سازمان شناسایی می‌‌شود. این نوع تقسیم‌بندی را معمولا از رده‌ی میانی به پایین مورد استفاده قرار می‌دهند. ( محمدی دولت آبادی ، ۱۳۹۰ :۲)
در سازمان بر مبنای ارباب رجوع ، واحدها به گونه ای تقسیم می شوند که هر کدام پاسخگوی
گروهی متفاوت از ارباب رجوع یا مشتریان سازمان باشند .گروه های مختلف مشتریان سازمان ممکن است به خدمات متفاوت ، کالا های مختلف ، وشیوه های گوناگون فروش نیاز داشته باشد و هر گاه پاسخگویی به این نیازهای متفاوت منظور سازمان باشد ، ساخت سازمان برمبنای ارباب رجوع مفیدواقع می شود .( الوانی ، ۱۳۸۹ : ۱۰۳ )
تاکید بر نیازهای مشتریان ، افزایش رضایت مشتری و برخورد موثر کارکنان با مشتریان به دلیل افزایش مهارت ، از جمله مزایای این روش است و دشواری جهت هماهنگی عملیات با توجه به تنوع مشتریان و خواسته های آنان ، افزایش مدیران و کارکنان ماهر برای برخورد با مشتریان و وجود مشکل جهت متمایز ساختن مشتریان از جمله معایب این روش مطرح می باشند.( احمدی ۱۳۸۸ ، ۱۲۷ )
مدیریت سازمان
امور فروش دولتی
امور فروش خصوصی
سازمان بر مبنای ارباب رجوع ۲-۵
۲-۲-۷ الگو های جدید ساختار سازمانی
سازمان بر مبنای پروژه
سازمان بر مبنای پروژه یا طرح ،یکی از انواع جدید ساختار سازمانی است . در سازمانهایی که هدف وماموریت آن ها را می توانیم در قالب پروژه ها وبرنامه هایی بالنسبه مستقل اجرا کنیم ، این ساختار سازمانی قابل استفاده ومفید است .در ساختار پروژه ای ، ضعف یک واحد ، کل واحد را تحت تاثیر قرار نمی دهد ومسئله ی حسابرسی مسولیت ها در هر پروژه به سادگی قابل پیگیری است .(الوانی ، ۱۳۸۹ :۱۰۶)
در این نوع ساختار،عملکرد ضعیف یک واحد،عملکرد کل سازمان را تحت تاثیرقرارنمی دهدومشکلات ناشی ازسلسله مراتب وکندی ارتباطات هم کاهش می یابد.( احمدی ،۱۳۸۸ :۱۲۹

مدیرعامل
حسابداری
کنترل
ساخت
مهندسی
حسابداری
کنترل
ساخت
مهندسی
کنترل
ساخت
مهندسی
حسابداری
کنترل
ساخت
مهندسی
حسابداری

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...