پارامترها
نمونه آب

 

P(ppm)

 

NO3(ppm)

 

BOD

 

COD

 

TSS

 

 

 

فاضلاب خام

 

۱۸-۱۵

 

ND

 

۴۲۵

 

۲۲۹

 

۱۷۷

 

 

 

پساب تصفیه شده

 

۱۱-۵

 

۵/۰

 

۹۰

 

۳۳

 

۱۰۵

 

 

 

آب شهری

 

ND

 

ND**

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* اطلاعات موجود در این جدول برگرفته از آزمایشگاه سازمان آب و فاضلاب می باشد.
تعریف BOD: عبارت است از میزان اکسیژن مورد نیاز میکروارگانیسمهای موجود در فاضلاب برای اکسیداسیون بیوشیمیایی مواد آلی موجود در آن.
پایان نامه - مقاله - پروژه
تعریف COD:  عبارت است از میزان اکسیژن مورد نیاز در فاضلاب برای اکسیداسیون تمامی مواد شیمیایی موجود در آن.
تعریف TSS: تعیین مقدار مواد معلق در فاضلاب می باشد.

مراحل برداشت و اندازه گیری پارامترهای رشد (ارتفاع ساقه، قطر ساقه، بیوماس، درصدقند و حجم شربت)

برداشت در زمان رسیدن فیزیولوژیکیگیاه (۶ ماه بعد از کاشت- اواسط آبان) انجام شد. برای اندازه گیری پارامترهای مورد نظر از وسط هر کرت یک متر برداشت شده و بیوماس آن اندازه گیری شد. سپس از بین گیاهان برداشت شده ۱۰ بوته به طور تصادفی انتخاب شده و ارتفاع ساقه و قطر ساقه آن اندازه گیری گردید. سپس گل آذین و برگها از ساقه اصلی جدا شده و وزن ساقه تعیین گردید. ساقه ها از غلطک عبور داده شده و حجم شربت استخراجی مشخص شده و درصد کل قند شربت با بهره گرفتن از بریکسسنج ( رفرکتومتر چشمی MIC تایوان مدل VBR-32T) تعیین گردید. همچنین مقدار اتانول تولید شده در هکتار بر اساس بیوماس و مقدار بریکس به صورت تئوری محاسبه گردید.

انجام آزمایشات جهت بررسی فلزات سنگین

 

۲-۴-۱- انجام آزمایشات جهت بررسی فلزات سنگین نمونه گیاهی

این آزمایش بر طبق روش Reeves و همکارانش در سال ۱۹۹۹ انجام گرفت. بر اساس این روش، برگ ها، ساقه و دانه گیاهان جمع آوری شده به طور جداگانه سه بار با آب مقطر شستشو داده شده و داخل پاکت های مخصوص قرار گرفت. سپس در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت در آون خشک گردید و برای آنالیز مورد استفاده قرار گرفت. روش های هضم خشک در حضور کلسیم اکساید، نیتریک اسید، مخلوط اسیدی کلریدریک اسید و نیتریک اسید استفاده شد. بهترین روش، روش های هضم خشک با کمک کلریدریک اسید و نیتریک اسید بود که برای آنالیز بقیه نمونه ها از این روش استفاده شد. لذا حدود یک گرم از نمونه های خشک با دقت ۱/۰ توزین شده و به مدت ۱۴ ساعت در کوره الکتریکی با دمای ۴۸۰ درجه سانتی گراد قرار گرفت. پس از سرد شدن، خاکستر حاصل در ml10 اسید نیتریک۱۰% حل شد. پس از صاف کردن، محلول ها درون لوله پلاستیکی مخصوص ریخته شد و مقدار فلزات سنگین خطرناک از جمله سرب، کادمیوم و نیکل آن ها توسط دستگاه دستگاه جذب اتمی مدل Varian- (spectrAA-220)تعیین شد.

۲-۴-۲- انجام آزمایشات جهت بررسی فلزات سنگین نمونه خاک

برای اندازه گیری مقادیر عناصر موجود در نمونه های خاک از روش Reeves و همکارانش در سال ۱۹۹۹ استفاده شد. نمونه های خاک از ناحیه اطراف ریشه های گیاهی و تا عمق حدود ۱۵ سانتی متری جمع آوری شد. نمونه های خاک ابتدا با غربالی که قطر منافذ آن mm2 بود غربال شد. حدود ۵ گرم از هر نمونه در هاون چینی به خوبی سائیده شد و در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد تا حصول وزن ثابت در آون خشک گردید. سپس ۵۰۰ میلی گرم از خاک حاصل را در داخل لوله آزمایش ریخته و به هر لوله ۸ میلی لیتر اسید کلریدریک ۳۷% و اسید نیتریک ۶۵% (به نسبت ۳ به ۱) اضافه شد. لوله ها به مدت ۱۲ ساعت زیر هود قرار گرفتند. پس از آن به مدت ۲ ساعت در بن ماری در دمای ۱۰۰درجه سانتی گراد قرار داده شد تا خاک به خوبی تجزیه شود. در نهایت ۱۵ میلی لیتر از هر نمونه برداشت شده و مقادیر عناصر موردنظر در این محلول ها توسط دستگاه دستگاه جذب اتمیVarian- (spectrAA-220) تعیین گردید(Reeves et al., 1999).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...